Loading ... ... Please wait!

 

 
printtitle
Nέα
title

Έγραψαν για εμάς


ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΝΕΑ

Το χειμώνα τα φυτά του αμπελιού ξεκουράζονται. Βέβαια δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους αμπελουργούς. Ορισμένες αμπελουργικές εργασίες είναι σκόπιμο ή και επιβάλλεται να αρχίσουν νωρίς και να ολοκληρωθούν εγκαίρως. Έτσι κάποια φρεζαρίσματα πρόλαβαν να γίνουν πριν αρχίσουν οι βροχές ενώ ξεκίνησε ήδη ο κάθαρος, ένα ειδικό κλάδεμα και μια πολύ σπουδαία αμπελουργική εργασία, που αποσκοπεί στη σωστή διαμόρφωση του κλήματος και επηρεάζει άμεσα την παραγωγή της επόμενης χρονιάς και έμμεσα την ποιότητά της.
Παράλληλα οι ελαιώνες το Νοέμβριο και Δεκέμβριο είναι στο «φόρτε» τους. Όταν βέβαια υπάρχει παραγωγή! Ελαιοσυλλογή, κλάδεμα, ξεκλάρισμα και καταστροφή των υπολοίπων. Δυστυχώς αυτή τη χρονιά γενικά στην περιοχή μας αλλά και ειδικά για το Κτήμα Μερκούρη η παραγωγή ήταν πάρα πολύ περιορισμένη. Ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας!



ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΝΕΑ

9

• Ο Δεκέμβριος, μήνας γιορτών, χαρακτηρίζεται από αυξημένη κίνηση, ιδιαίτερα για τα κόκκινα κρασιά και την εσωτερική αγορά.
Σε πείσμα των δύσκολων καιρών που διανύουμε, το κρασί είναι πάντα μια πολύ καλή κα ευπρόσδεκτη επιλογή δώρου.
• Το Κτήμα Μερκούρη έχοντας ολοκληρώσει τις εμφιαλώσεις του τρύγου 2013 των «Φολόη», «Καλλιστώ» και «Λαμπαδία» προσέθεσε φέτος 3 νέες συσκευασίες σε ξυλοκιβώτια. Δύο πολύ όμορφες κασετίνες μίας και δύο φιαλών και ένα συρταρωτό κιβώτιο έξι φιαλών σε δύο στρώσεις με χερούλι.
Τα ξυλοκιβώτια αυτά, πολύ υψηλής ποιότητας, είναι προϊόντα της εξαιρετικής βιομηχανίας Γ. & Β. Παπαδερός στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη, η οποία αντικατέστησε από φέτος τους μέχρι σήμερα Γάλλους προμηθευτές μας.

• Αποκαταστάθηκαν τα «κενά» στο γκάμα των ερυθρών κρασιών του Κτήματος με εξαίρεση τον Αντάρη. Μετά τις πρόσφατες κυκλοφορίες, το τρέχον πορτφόλιο του Κτήματος Μερκούρη έχει διαμορφωθεί ως εξής: Κτήμα Μερκούρη 2010, Κτήμα Μερκούρη Cava 2010,
Αυγουστιάτης 2009, Ρεφόσκο Μερκούρη 2011, Daphne Nera 2011, Λαμπαδίας 2012 (Grenache rouge, Syrah),
Λαμπαδίας 2013 (Αυγουστιάτης, Αγιωργίτικο), Φολόη 2013, Καλλιστώ 2013, Coma Berenices 2012, Belvedere 2011,
Χόρταις 2006, Ελαιόλαδο Κτήμα Μερκούρη 2013/2014.




ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Κτήμα Μερκούρη έχει φίλους και διαθέτει τα προϊόντα του σε πολλές χώρες, στην Ευρώπη , την Αμερική , την Ασία και την Αυστραλία. Μία από τις χώρες αυτές και συγχρόνως μια πολύ δυναμική αγορά για τα κρασιά μας είναι η Ελβετία. Παλιοί φίλοι και συνεργάτες από χρόνια έχουν κάνει και εξακολουθούν να κάνουν εξαιρετική δουλειά εκεί, έτσι ώστε η μικρή σε έκταση και πληθυσμό Ελβετία, μια χώρα με οινική κουλτούρα, να είναι σήμερα μια από τις καλύτερες αγορές μας.
Στο διάστημα 27 Νοεμβρίου έως 01 Δεκεμβρίου ο Βασίλης Κανελλακόπουλος μαζί με το Χρήστο Χαραλαμπίδη, αντιπρόσωπό μας στην Ελβετία, παρουσίασαν το Κτήμα Μερκούρη και τα προϊόντα του σε διάφορα, εστιατόρια, wine bars και κάβες της πόλης. Ειδικότερα έγιναν παρουσιάσεις και γευσιγνωσίες στο εστιατόριο "Zum Griech" του Γιάννη Καπετανίδη, το εστιατόριο "Blockhus" του Pierre Sobkowiak, στα εστιατόρια "Schloessli" του Παναγιώτη Δεληγιάννη, "Tavernaki Κalymnos" του Γρηγόρη Νίνη, "Apollo" του Χρήστου Ντιζέρη καθώς και στο "V.P. Catering" της Βάσω Παπαθανασίου.



EΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Ο Οκτώβριος που πέρασε καθώς και ο Νοέμβριος, δυο μήνες με αρκετές παρουσιάσεις του Κτήματος Μερκούρη και των κρασιών του σε εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, μας έδωσαν την ευκαιρία να βρεθούμε κοντά στους φίλους μας και να μοιραστούμε στιγμές οινικής απόλαυσης δοκιμάζοντας τα προϊόντα μας και συζητώντας γύρω από το κρασί.
Η αρχή έγινε στις 21.10 με την ταυτόχρονη παρουσίαση των κρασιών του Κτήματος στην επίσημη εκδήλωση της ΕΝΟΑΠ, ''Κρασιά της Πελοποννήσου'' στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Palace στη Θεσσαλονίκη και σε μια αντίστοιχη εκδήλωση ομάδας 10 Ελλήνων παραγωγών με κοινό εισαγωγέα τους την εταιρεία Vin du Sud των Βασίλη και Pilar Μελαδίνη, στις όμορφες αίθουσες του ξενοδοχείου Excelsior στο Μόναχο.
Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, στην κατάμεστη αίθουσα γευσιγνωσίας του «Οίνος ο Αγαπητός» του Δημήτρη Χατζηνικολάου στα Μελίσσια, ο Χρίστος Κανελλακόπουλος παρουσίασε το Κτήμα Μερκούρη και τις τρέχουσες σοδιές του, απαντώντας σε οινολογικές και όχι μόνο ερωτήσεις των φίλων του κρασιού, αποσπώντας εξαιρετικά κολακευτικά σχόλια.
Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρουσίαση ''Οίνοι Πελοποννήσου… φυσικά'' της ΕΝΟΑΠ στην Αθήνα, αυτή τη φορά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, όπου πλήθος οινόφιλων είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον αμπελώνα της Πελοποννήσου, τους παραγωγούς της και να δοκιμάσει εξαιρετικά δείγματα κρασιών, ανάμεσα τους και αυτά του Κτήματος Μερκούρη.
Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες από τις παρουσιάσεις
Τέλος, έπεται στις αρχές του επόμενου μήνα ένα mini Road-show του Κτήματος Μερκούρη σε τρία εστιατόρια στην ευρύτερη περιοχή της Ζυρίχης στην Ελβετία, με παρουσιάσεις από τον Βασίλη Κανελλακόπουλο.
Μείνετε συντονισμένοι στις σελίδες μας στο facebook και twitter για νεότερα.



ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ο Οκτώβριος που πέρασε καθώς και ο Νοέμβριος, δυο μήνες με αρκετές παρουσιάσεις του Κτήματος Μερκούρη και των κρασιών του σε εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, μας έδωσαν την ευκαιρία να βρεθούμε κοντά στους φίλους μας και να μοιραστούμε στιγμές οινικής απόλαυσης δοκιμάζοντας τα προϊόντα μας και συζητώντας γύρω από το κρασί.
Η αρχή έγινε στις 21.10 με την ταυτόχρονη παρουσίαση των κρασιών του Κτήματος στην επίσημη εκδήλωση της ΕΝΟΑΠ, ''Κρασιά της Πελοποννήσου'' στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Palace στη Θεσσαλονίκη και σε μια αντίστοιχη εκδήλωση ομάδας 10 Ελλήνων παραγωγών με κοινό εισαγωγέα τους την εταιρεία Vin du Sud των Βασίλη και Pilar Μελαδίνη, στις όμορφες αίθουσες του ξενοδοχείου Excelsior στο Μόναχο.
Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, στην κατάμεστη αίθουσα γευσιγνωσίας του «Οίνος ο Αγαπητός» του Δημήτρη Χατζηνικολάου στα Μελίσσια, ο Χρίστος Κανελλακόπουλος παρουσίασε το Κτήμα Μερκούρη και τις τρέχουσες σοδιές του, απαντώντας σε οινολογικές και όχι μόνο ερωτήσεις των φίλων του κρασιού, αποσπώντας εξαιρετικά κολακευτικά σχόλια.
Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρουσίαση ''Οίνοι Πελοποννήσου… φυσικά'' της ΕΝΟΑΠ στην Αθήνα, αυτή τη φορά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, όπου πλήθος οινόφιλων είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον αμπελώνα της Πελοποννήσου, τους παραγωγούς της και να δοκιμάσει εξαιρετικά δείγματα κρασιών, ανάμεσα τους και αυτά του Κτήματος Μερκούρη.
Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες από τις παρουσιάσεις
Τέλος, έπεται στις αρχές του επόμενου μήνα ένα mini Road-show του Κτήματος Μερκούρη σε τρία εστιατόρια στην ευρύτερη περιοχή της Ζυρίχης στην Ελβετία, με παρουσιάσεις από τον Βασίλη Κανελλακόπουλο.
Μείνετε συντονισμένοι στις σελίδες μας στο facebook και twitter για νεότερα.

Nοέμβριος 2013



ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

9

Δύο ακόμη χρυσά μετάλλια προσέθεσε στη συλλογή μας ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου ‘Mundus Vini’ για το 2013. Ένα για το «Κτήμα Μερκούρη 2009» και ένα δεύτερο για το «Χόρταις 2004». Οι διακρίσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στα δύο χάλκινα μετάλλια που απέσπασαν τα «Κτήμα Μερκούρη 2009» και «Λαμπαδίας 2012» στον διαγωνισμό οίνου Decanter.
Την αναλυτική λίστα των βραβευμένων κρασιών με τις τεχνικές τους σελίδες μπορείτε να τη βρείτε εδώ.



ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΙ ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ

• Οι προσωρινές ελλείψεις ορισμένων κρασιών στις οποίες αναφερθήκαμε στο προηγούμενο newsletter, παύουν να υφίαστανται, το πολύ μέχρι το τέλος του μηνός.
Τα ερυθρά «Κτήμα Μερκούρη Cava 2010», «Refosco – κλώνος Μερκούρη 2011» καθώς και το επιδόρπιο «Χόρταις 2006» , είναι έτοιμα και θα βρίσκονται στην αγορά τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ οι νέες σοδιές του 2013 των λευκών «Φολόη», «Καλλιστώ», του ροζέ «Λαμπαδίας» και του «Belvedere 2011» ετοιμάζονται πυρετωδώς και θα κυκλοφορήσουν τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου.

ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

• Με τις γιορτές να πλησιάζουν, αν και οπωσδήποτε η οικονομική κρίση έχει βαθιά επηρεάσει την Ελληνική κοινωνία, ένα δώρο σε αγαπημένα πρόσωπα είναι πάντα ευπρόσδεκτο και δεν στοιχίζει πολύ.
Τα καταστήματα Cellier καθώς και όλες οι κάβες που διαθέτουν προϊόντα του Κτήματος Μερκούρη είναι έτοιμες να σας προτείνουν διάφορους συνδυασμούς και να σας καθοδηγήσουν στην ιδανική επιλογή κρασιού για κάθε περίσταση.
Δείτε τους συνεργάτες μας σε Ελλάδα και εξωτερικό εδώ.




ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑLPHA BANK

Το Κτήμα Μερκούρη είναι ένα από τα 6 διακεκριμένα ελληνικά οινοποιεία που συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα επιβράβευσης της Χρυσής Alpha Bank Visa. Το πρόγραμμα προτείνει ένα μοναδικό ταξίδι στον ελληνικό οινικό πολιτισμό, στο πλαίσιο του οποίου οι κάτοχοι της Χρυσής πιστωτικής κάρτας Alpha Bank Visa μπορούν, χρησιμοποιώντας τους πόντους που διαθέτουν, να προμηθευτούν χωρίς επιβάρυνση κρασιά εξαιρετικής ποιότητας με διεθνείς διακρίσεις και αναρίθμητους φίλους σε όλο τον κόσμο. Στην περίπτωσή μας το λευκό ξηρό «Καλλιστώ 2013» (Ασύρτικο 70%, Ρομπόλα 30%), το επίσης λευκό ξηρό «Coma Berenices 2013» (Viognier βαρέλι) και το ερυθρό ξηρό «Κτήμα Μερκούρη Cava 2010» (Refosco dal penducolo rosso 80%, Μαυροδάφνη 20%).
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος επιβράβευσης της Alpha Bank.



ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ

Καθυστερημένο αλλά σημαντικό. Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Κτήματος και με τη συμμετοχή μεγάλου κοινού ο Ισπανός καλλιτέχνης Solimán López παρουσίασε στις 16 Ιουλίου σε ανοικτή έκθεση στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του οινοποιείου, έργα του υπό τον τίτλο Re – Set, τα οποία  εμπνεύστηκε και δημιούργησε κατά την εικοσαήμερη παραμονή του φιλοξενούμενος στο Κτήμα. Το όλο πρόγραμμα έγινε σε συνεργασία με την καλλιτεχνική πλατφόρμα Create an Accident και είχε εξαιρετική επιτυχία και ευρύτατη απήχηση.
Περισσότερες λεπτομέρειες στη σελίδα του Create an Acident και το επίσημο site του Solimán López.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ

Οι τρεις αμπελώνες του Κτήματος, ''Μερκούρη'', ''Χριστιά'', και ''Κανελλακόπουλου'', βρίσκονται στην περιοχή Κορακοχωρίου και στη θέση ''Κατσικάρι'' του Δήμου Πύργου, σε εδάφη αργιλοαμμοπηλώδους σύστασης.
Οι καιρικές συνθήκες το χρόνο που πέρασε χαρακτηρίστηκαν από ένα ήπιο χειμώνα με αρκετές και κανονικά κατανεμημένες βροχοπτώσεις, μια δροσερή άνοιξη με λίγες βροχές μέχρι τις αρχές Μαΐου και ένα θερμό και ξηρό αλλά χωρίς καύσωνες καλοκαίρι. Οι συνθήκες αυτές είχαν σαν αποτέλεσμα ένα πρώιμο κατά 10-15 μέρες τρύγο, χωρίς να υπάρξουν – εκτός από μια βροχόπτωση στις 22.09.2013 – βροχές μέχρι σήμερα.
Η παραγωγή σταφυλιών για το 2013 προέκυψε μειωμένη κατά περίπου 20% σε σχέση με το 2012.
Οι πολύ ευνοϊκές καιρικές συνθήκες κατά την διάρκεια ολόκληρου του έτους, σε συνδυασμό με την εξαιρετικά περιορισμένη εμφάνιση ασθενειών (περονόσπορου και ωιδίου) είχαν σαν αποτέλεσμα εξαιρετικής ποιότητας σταφύλια, χωρίς ελαττώματα και με πολύ ικανοποιητικές οξύτητες και φαινολικά. Εκτιμάται ότι τα κρασιά από τον φετινό Τρύγο θα είναι πολύ υψηλής ποιότητα και το 2013 μια εξαιρετική χρονιά.
Οι ίδιες πολύ καλές καιρικές συνθήκες επικράτησαν και στις περιοχές του οροπεδίου της Φολόης και τις πλαγιές της ορεινής Αιγιάλειας, από όπου το Κτήμα Μερκούρη προμηθεύεται τον κόκκινο ορεινό Ροδίτη (Αλεπού) που χρησιμοποιείται στη σύνθεση του ''Φολόη''. Στις περιοχές αυτές οι τιμές των σταφυλιών ήταν ελαφρά αυξημένες σε σχέση με το 2012.

Κορακοχώρι, 25.09.2013


ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΑ ΝΕΑ

Πρώιμος κατά τουλάχιστον 10 μέρες ο φετινός τρύγος, που στο Κτήμα Μερκούρη άρχισε στις 12 Αυγούστου με τις λευκές ποικιλίες Viognier, Albarino και Malvazia Aromatica. Σ' αυτό συντέλεσε ο πολύ καλός καιρός και οι σταθερά υψηλές αλλά χωρίς καύσωνα θερμοκρασίες μετά τα μέσα Ιουλίου. Ήδη ο τρύγος των αμπελώνων του Κτήματος έχει ολοκληρωθεί όπως επίσης και του κόκκινου ορεινού ροδίτη από το οροπέδιο της Φολόης και τις πλαγιές της ορεινής Αιγιάλειας.
Σε συνδυασμό με την εξαιρετική φέτος ποιότητα των σταφυλιών (ιδανικές συνθήκες το χειμώνα, απουσία ασθενειών, μηδενικές βροχές μετά τον Ιούνιο) και τα ειδικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά τους (φαινολικός πλούτος, υψηλές οξύτητες), η σοδειά του 2013 αναμένεται μοναδική! Ίδωμεν…


ΔΙΑΔIΚΤYΑΚΑ ΝΕΑ

9 Για τους φίλους των social media, το Κτήμα Μερκούρη είναι σταθερά ενεργό στα Facebook και Twitter, ενώ στην επίσημη ιστοσελίδα του μπορεί κανείς να αναζητήσει περισσότερες πληροφορίες για την Ιστορία, το περιβάλλον, τα προϊόντα και τα σημεία διάθεσης τους.
Τελευταία προσθήκη η παρουσία της σελίδας του Κτήματος στο μεγαλύτερο διαδικτυακό τουριστικό οδηγό του Trip Advisor.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1. Oι νέες ετικέττες των κρασιών του Κτήματος
Το 2012 έφερε μια ανανέωση σε ένα μεγάλο αριθμό από τις ετικέττες των κρασιών του Κτήματος Μερκούρη. Ίσως, σωστότερα, μια προσαρμογή των ετικεττών "Φολόη", "Φολόη Fumé", "Καλλιστώ", "Coma Berenices", "Λαμπαδίας" και "Αντάρης" (η τελευταία θα υλοποιηθεί με τον επόμενο τρύγο 2009), η οποία, διατηρώντας τη συνέχεια με τις μέχρι σήμερα αντίστοιχες ετικέττες, τις προσαρμόζει σε ένα εικαστικά πιο σύγχρονο ύφος, με περισσότερο έντονη την παρουσία του brand name της εταιρείας.
Η καλλιτεχνική προσαρμογή έγινε από τον γραφίστα κ. Στυλιανό Κρητικό και οι εκτυπώσεις από τον μόνιμο συνεργάτη του Κτήματος Μερκούρη κ. Τάκη Δρέττα.
Οι νέες μας ετικέττες είναι οι εξής:

foto foto foto

foto foto foto

Θα ήταν ενδιαφέρον, αν θέλετε, να μας στείλετε ένα σχόλιο.


Πληροφοριακό υλικό για το Κτήμα Μερκούρη

 ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ pdf
 THE MERCOURI ESTATE AND ITS PRODUCTS pdf
 DAS LANDGUT MERCOURI UND SEINE PRODUKTE pdf
 HET MERCOURI LANDGOED EN ZIJN PRODUCTE pdf
 LE DOMAINE MERCOURI & SES PRODUITS pdf
 LA FINCA MERCURY Y SUS PRODUCTOS pdf
 УСАДЬБА «МЕРКУРИЙ» И ЕЁ ПРОДУКЦИЯ pdf



arrow Αρχή σελίδας