transgif
foto
printtitle
Αντάρης
Ερυθρός Ξηρός
Τοπικός Οίνος Ηλείας

titlegeneral
title
Τ Ρ Υ Γ Ο Σ    2 0 1 3
Προϊόν ολοκληρωμένης καλλιέργειας
Ποικιλιακή σύνθεση Αυγουστιάτης - Mourvedre
Τόπος παραγωγής Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του Κτήματος Μερκούρη, στο Κορακοχώρι Ηλείας στη Δυτική Πελοπόννησο
Μέθοδος παραγωγής Κλασσική ερυθρή οινοποίηση με επιλεγμένες ζύμες και έλεγχο της θερμοκρασίας.
Παραγωγή 2013 4.500 φιάλες
Χρώμα Έντονο βαθύ βελούδινο ερυθρό χρώμα
Αρώματα Πλούσιο μπουκέτο με αρώματα βιολέτας και πιπεριού σε αρμονία με την κανέλα και τη βανίλια του δρύινου βαρελιού. «Γλυκό» στο ξεκίνημα, με ευλύγιστες ταννίνες, «μέσο» σώμα και επίμονο τελείωμα.
Αρμονικά εδέσματα Ψητά κόκκινα και λευκά κρέατα, κυνήγι, πουλερικά, σκληρά τυριά κλπ.
Χημική ανάλυση Αλκοολικός τίτλος: 14,0 % vol.
pH: 3,640
Ολική οξύτητα: 5,0 g/l
Σάκχαρα: 2,2 gr/lt
Διάρκεια ωρίμανσης 12 μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια (Alleir, Never, Vosges)
Δυνατότητα παλαίωσης Περισσότερο από 10 χρόνια
Οργανισμός πιστοποίησης Cmi
Πρόσφατες διακρίσεις 2010
Δ.Δ.Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
"Αντάρης" 2004: Χρυσό
  2007
Δ.Δ.Ο. DECANTER WORLD WINE AWARDS, M. Bρετανία
"Αντάρης" 2003: Ασημένιο
ΒΡΑΒΕΙΑ GOURMET, Ελλάδα
"Αντάρης" 2003: Διάκριση
  2006
Δ.Δ.Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
"Αντάρης" 2003: Ασημένιο
PROWEIN, "Anything but Chardonnay"
"Αντάρης" 2003: **
Δ.Δ.Ο. DECANTER WORLD WINE AWARDS, M. Bρετανία
"Αντάρης" 2003: Commended
Συσκευασία Φιάλη 750 ml
Παλαιοί τρύγοι 2010, 2005, 2004
 
Ισολογισμοί