Τ Ρ Υ Γ Ο Σ 2 0 1 5 | |
Ποικιλιακή σύνθεση | Kόκκινος ορεινός Ροδίτης |
Τόπος παραγωγής | Επιλεγμένοι αμπελώνες της Ορεινής Ηλείας (περιοχή Όρους Φολόη) σε υψόμετρο 450-650 m. |
Μέθοδος παραγωγής | Λευκή οινοποίηση σε χαμηλές θερμοκρασίες, χρησιμοποιώντας επιλεγμένες ζύμες |
Παραγωγή 2015 | 32.000 φιάλες |
Χρώμα | Κρυστάλλινο κιτρινοπράσινο |
Αρώματα | Ευδιάκριτα αρώματα ανθών εσπεριδοειδών, πράσινου μήλου και λευκόσαρκου ροδάκινου |
Αρμονικά εδέσματα | Οστρακοειδή και ψάρια, λευκά κρέατα και κρέατα με γλυκές ή λευκές σάλτσες, ζυμαρικά, τυριά (ακόμη και τ. Roquefort) και φρούτα. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 10-12° C. |
Χημική ανάλυση | Αλκοολικός τίτλος: 13,0 % vol. pH: 3,11 Ολική οξύτητα: 6,2 g/l Σάκχαρα: 3,0 gr/lt |
Διάρκεια ωρίμανσης | |
Δυνατότητα παλαίωσης | | Πρόσφατες διακρίσεις | 2015 | 2014 Δ.Δ.Ο. DECANTER WORLD WINE AWARDS, M. Βρετανία "Φολόη" 2013: Χάλκινο |
2012 Δ.Δ.Ο. DECANTER WORLD WINE AWARDS, M. Βρετανία "Φολόη" 2011: Commended Δ.Δ.Ο. THE BALKANS I.W.C., Bουλγαρία "Φολόη" 2011: Χάλκινο |
|
Παλαιοί τρύγοι | |
Συσκευασία | Φιάλη 750 ml, 375 ml |