Τ Ρ Υ Γ Ο Σ 2 0 1 2 Aποδεικτική Οινοποίηση Προϊόν ολοκληρωμένης καλλιέργειας |
|
Ποικιλιακή σύνθεση | Refosco - κλώνος Μερκούρη |
Τόπος παραγωγής | Ο αυτόριζος ιστορικός αμπελώνας (5,0 στρ. έτος φύτευσης 1870) του Κτήματος Μερκούρη στο Κορακοχώρι Ηλείας στη Δυτική Πελοπόννησο |
Μέθοδος παραγωγής | Κλασσική ερυθρή οινοποίηση, με επιλεγμένες ζύμες και έλεγχο της θερμοκρασίας |
Παραγωγή 2012 | 2.000 φιάλες |
Χρώμα | Βαθύ πορφυρό |
Αρώματα | Έντονο φρουτώδες άρωμα με νότες ώριμου βύσσινου και βανίλιας Πλούσια γεύση και μαλακό τελείωμα |
Αρμονικά εδέσματα | Ψητά κόκκινα και λευκά κρέατα, κυνήγι, πουλερικά, σκληρά τυριά κλπ. |
Χημική ανάλυση | Αλκοολικός τίτλος: 13,0 % vol. pH: 3,62 Ολική οξύτητα: 5,1 g/l Σάκχαρα: 1,8 gr/lt |
Διάρκεια ωρίμανσης | 12 μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια |
Δυνατότητα παλαίωσης | 4-6 χρόνια |
Οργανισμός πιστοποίησης | Cmi |
Παλαιοί τρύγοι | 2011 |
Συσκευασία | Φιάλη 750 ml |