


| Τ Ρ Υ Γ Ο Σ 2 0 1 2 Aποδεικτική Οινοποίηση Προϊόν ολοκληρωμένης καλλιέργειας |
|
| Ποικιλιακή σύνθεση | Refosco - κλώνος Μερκούρη |
| Τόπος παραγωγής | Ο αυτόριζος ιστορικός αμπελώνας (5,0 στρ. έτος φύτευσης 1870) του Κτήματος Μερκούρη στο Κορακοχώρι Ηλείας στη Δυτική Πελοπόννησο |
| Μέθοδος παραγωγής | Κλασσική ερυθρή οινοποίηση, με επιλεγμένες ζύμες και έλεγχο της θερμοκρασίας |
| Παραγωγή 2012 | 2.000 φιάλες |
| Χρώμα | Βαθύ πορφυρό |
| Αρώματα | Έντονο φρουτώδες άρωμα με νότες ώριμου βύσσινου και βανίλιας Πλούσια γεύση και μαλακό τελείωμα |
| Αρμονικά εδέσματα | Ψητά κόκκινα και λευκά κρέατα, κυνήγι, πουλερικά, σκληρά τυριά κλπ. |
| Χημική ανάλυση | Αλκοολικός τίτλος: 13,0 % vol. pH: 3,62 Ολική οξύτητα: 5,1 g/l Σάκχαρα: 1,8 gr/lt |
| Διάρκεια ωρίμανσης | 12 μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια |
| Δυνατότητα παλαίωσης | 4-6 χρόνια |
| Οργανισμός πιστοποίησης | Cmi |
| Παλαιοί τρύγοι | 2011 |
| Συσκευασία | Φιάλη 750 ml |