transgif
foto
printtitle
Refosco-Κλώνος Μερκούρη
Ερυθρός Ξηρός
Τοπικός Οίνος Λετρίνων

titlegeneral
title
Τ Ρ Υ Γ Ο Σ    2 0 1 2
Aποδεικτική Οινοποίηση
Προϊόν ολοκληρωμένης καλλιέργειας
Ποικιλιακή σύνθεση Refosco - κλώνος Μερκούρη
Τόπος παραγωγής Ο αυτόριζος ιστορικός αμπελώνας (5,0 στρ. έτος φύτευσης 1870) του Κτήματος Μερκούρη στο Κορακοχώρι Ηλείας στη Δυτική Πελοπόννησο
Μέθοδος παραγωγής Κλασσική ερυθρή οινοποίηση, με επιλεγμένες ζύμες και έλεγχο της θερμοκρασίας
Παραγωγή 2012 2.000 φιάλες
Χρώμα Βαθύ πορφυρό
Αρώματα Έντονο φρουτώδες άρωμα με νότες ώριμου βύσσινου και βανίλιας Πλούσια γεύση και μαλακό τελείωμα
Αρμονικά εδέσματα Ψητά κόκκινα και λευκά κρέατα, κυνήγι, πουλερικά, σκληρά τυριά κλπ.
Χημική ανάλυση Αλκοολικός τίτλος: 13,0 % vol.
pH: 3,62
Ολική οξύτητα: 5,1 g/l
Σάκχαρα: 1,8 gr/lt
Διάρκεια ωρίμανσης 12 μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια
Δυνατότητα παλαίωσης 4-6 χρόνια
Οργανισμός πιστοποίησης Cmi
Παλαιοί τρύγοι 2011
Συσκευασία Φιάλη 750 ml
 
Ισολογισμοί