


| Τ Ρ Υ Γ Ο Σ 2 0 1 4 | |
| Ποικιλιακή σύνθεση | Ροδίτης |
| Τόπος παραγωγής | Επιλεγμένοι αμπελώνες της Ορεινής Ηλείας (περιοχή Όρους Φολόη) σε υψόμετρο 450-650 m. |
| Μέθοδος παραγωγής | Λευκή οινοποίηση σε χαμηλές θερμοκρασίες, χρησιμοποιώντας επιλεγμένες ζύμες |
| Παραγωγή 2014 | 1.200 φιάλες |
| Χρώμα | Κρυστάλλινο κιτρινοπράσινο |
| Αρώματα | Ευδιάκριτα αρώματα ροδάκινου, ανανά και πεπονιού αρμονικά δεμένα με τα αρώματα ξύλου που δίνει η ζύμωση μαζί με τις λεπτές λάσπες, σε καινούργια δρύινα βαρέλια τύπου Allier |
| Αρμονικά εδέσματα | Οστρακοειδή και ψάρια, λευκά κρέατα και κρέατα με γλυκές ή λευκές σάλτσες, ζυμαρικά, τυριά (ακόμη και τ. Roquefort) και φρούτα . Σερβίρεται σε θερμοκρασία 10-12° C |
| Χημική ανάλυση | Αλκοολικός τίτλος: 13,5 % vol. pH: 3,10 Ολική οξύτητα: 5,3 g/l Σάκχαρα: 2,6 gr/lt |
| Διάρκεια ωρίμανσης | 6 μήνες σε καινούργια γαλλικά βαρέλια |
| Δυνατότητα παλαίωσης | 1-2 χρόνια |
| Πρόσφατες διακρίσεις | 2014 ΤΗΕ BALKANS I.W.C., Bουλγαρία "Φολόη Fumé" 2013: Ασημένιο |
| 2004 Δ.Δ.Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "Φολόη Fumé" 2003: Ασημένιο |
|
| Συσκευασία | Φιάλη 750 ml |
| Παλαιοί τρύγοι | |