Τ Ρ Υ Γ Ο Σ 2 0 1 4 | |
Ποικιλιακή σύνθεση | Ροδίτης |
Τόπος παραγωγής | Επιλεγμένοι αμπελώνες της Ορεινής Ηλείας (περιοχή Όρους Φολόη) σε υψόμετρο 450-650 m. |
Μέθοδος παραγωγής | Λευκή οινοποίηση σε χαμηλές θερμοκρασίες, χρησιμοποιώντας επιλεγμένες ζύμες |
Παραγωγή 2014 | 1.200 φιάλες |
Χρώμα | Κρυστάλλινο κιτρινοπράσινο |
Αρώματα | Ευδιάκριτα αρώματα ροδάκινου, ανανά και πεπονιού αρμονικά δεμένα με τα αρώματα ξύλου που δίνει η ζύμωση μαζί με τις λεπτές λάσπες, σε καινούργια δρύινα βαρέλια τύπου Allier |
Αρμονικά εδέσματα | Οστρακοειδή και ψάρια, λευκά κρέατα και κρέατα με γλυκές ή λευκές σάλτσες, ζυμαρικά, τυριά (ακόμη και τ. Roquefort) και φρούτα . Σερβίρεται σε θερμοκρασία 10-12° C |
Χημική ανάλυση | Αλκοολικός τίτλος: 13,5 % vol. pH: 3,10 Ολική οξύτητα: 5,3 g/l Σάκχαρα: 2,6 gr/lt |
Διάρκεια ωρίμανσης | 6 μήνες σε καινούργια γαλλικά βαρέλια |
Δυνατότητα παλαίωσης | 1-2 χρόνια |
Πρόσφατες διακρίσεις | 2014 ΤΗΕ BALKANS I.W.C., Bουλγαρία "Φολόη Fumé" 2013: Ασημένιο |
2004 Δ.Δ.Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "Φολόη Fumé" 2003: Ασημένιο |
|
Συσκευασία | Φιάλη 750 ml |
Παλαιοί τρύγοι | |