transgif
foto
printtitle
Βερενίκη
Λευκός Ξηρός
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη “Ηλεία”
title
title
Τ Ρ Υ Γ Ο Σ    2 0 1 4
Προϊόν ολοκληρωμένης καλλιέργειας
Ποικιλιακή σύνθεση Viognier
Τόπος παραγωγής Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του Κτήματος Μερκούρη, στο Κορακοχώρι Ηλείας στη Δυτική Πελοπόννησο
Μέθοδος παραγωγής Λευκή οινοποίηση σε καινούργια βαρέλια Berthomieu
Παραγωγή 2014 3.000 φιάλες
Χρώμα Κρυστάλλινο ανοικτό χρυσοκίτρινο
Αρώματα Αρώματα βερίκοκου, αγιοκλήματος και ψωμιού με φόντο βανίλιας. Πλούσια και φινετσάτη επίγευση.
Αρμονικά εδέσματα Ψάρια και θαλασσινά, λευκά κρέατα ή ερυθρά κρέατα σερβιρισμένα με γλυκές ή λευκές σάλτσες και τυριά. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 12-14° C.
Χημική ανάλυση Αλκοολικός τίτλος: 13,5 % vol.
pH: 3,16
Ολική οξύτητα: 5,4 g/l
Σάκχαρα: 2,5 gr/lt
Διάρκεια ωρίμανσης 3 μήνες σε καινούργια γαλλικά βαρέλια
Δυνατότητα παλαίωσης 1-2 χρόνια
Οργανισμός πιστοποίησης Cmi
Πρόσφατες διακρίσεις 2007
ΒΡΑΒΕΙΑ GOURMET, Ελλάδα
"Coma Berenices" 2006: 1o Βραβείο
Συσκευασία Φιάλη 750 ml
Παλαιοί τρύγοι
 
Ισολογισμοί