transgif
foto
printtitle
Belvedere
Φυσικώς Γλυκύς
title
title
Τ Ρ Υ Γ Ο Σ    2 0 1 2
Προϊόν ολοκληρωμένης καλλιέργειας
Ποικιλιακή σύνθεση Malvasia Aromatica
Τόπος παραγωγής Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του Κτήματος Μερκούρη, στο Κορακοχώρι Ηλείας στη Δυτική Πελοπόννησο.
Μέθοδος παραγωγής Τα σταφύλια μετά τον τρύγο λιάζονται για περίπου 5-8 ημέρες μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συμπύκνωση τους. Ακολουθεί αλκοολική ζύμωση, με απόλυτο έλεγχο της θερμοκρασίας, η οποία και διακόπτεται με ψύξη. Παλαιώνει για ένα χρόνο σε νέα δρύινα Γαλλικά βαρέλια Vosges της Berthomieu.
Παραγωγή 2012 1.000 φιάλες
Χρώμα Χρυσόξανθο με πορτοκαλί ανταύγειες
Αρώματα Πληθωρική παρουσία των ποικιλιακών αρωμάτων με έντονα αρώματα μελιού, περγαμόντο και φλούδας πορτοκαλιού.
Αρμονικά εδέσματα Επιδόρπιος οίνος. Πίνεται κρύος στους 8-10° C
Χημική ανάλυση Αλκοολικός τίτλος: 13,5 % vol.
pH: 3,70
Ολική οξύτητα: 6,8 g/l
Σάκχαρα: 100 gr/lt
Διάρκεια ωρίμανσης 12 μήνες σε καινούργια γαλλικά βαρέλια
Δυνατότητα παλαίωσης Έτοιμο για κατανάλωση. Τουλάχιστον 4 έως 5 χρόνια
Οργανισμός πιστοποίησης Cmi
Πρόσφατες διακρίσεις 2014
Δ.Δ.Ο. MUNDUS VINI, Γερμανία
"Βelvedere" 2011: Χρυσό
  2011
Δ.Δ.Ο. MUNDUS VINI, Γερμανία
"Belvedere" 2008: Χρυσό
  2009
ΒΡΑΒΕΙΑ GOURMET,Ελλάδα
"Βelvedere" 2006: Κρασί της χρονιάς
Συσκευασία Φιάλη 500 ml
Παλαιοί τρύγοι
 
Ισολογισμοί