Τ Ρ Υ Γ Ο Σ 2 0 1 2 Προϊόν ολοκληρωμένης καλλιέργειας |
|
Ποικιλιακή σύνθεση | Malvasia Aromatica |
Τόπος παραγωγής | Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του Κτήματος Μερκούρη, στο Κορακοχώρι Ηλείας στη Δυτική Πελοπόννησο. |
Μέθοδος παραγωγής | Τα σταφύλια μετά τον τρύγο λιάζονται για περίπου 5-8 ημέρες μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συμπύκνωση τους. Ακολουθεί αλκοολική ζύμωση, με απόλυτο έλεγχο της θερμοκρασίας, η οποία και διακόπτεται με ψύξη. Παλαιώνει για ένα χρόνο σε νέα δρύινα Γαλλικά βαρέλια Vosges της Berthomieu. |
Παραγωγή 2012 | 1.000 φιάλες |
Χρώμα | Χρυσόξανθο με πορτοκαλί ανταύγειες |
Αρώματα | Πληθωρική παρουσία των ποικιλιακών αρωμάτων με έντονα αρώματα μελιού, περγαμόντο και φλούδας πορτοκαλιού. |
Αρμονικά εδέσματα | Επιδόρπιος οίνος. Πίνεται κρύος στους 8-10° C |
Χημική ανάλυση | Αλκοολικός τίτλος:
13,5 % vol. pH: 3,70 Ολική οξύτητα: 6,8 g/l Σάκχαρα: 100 gr/lt |
Διάρκεια ωρίμανσης | 12 μήνες σε καινούργια γαλλικά βαρέλια |
Δυνατότητα παλαίωσης | Έτοιμο για κατανάλωση. Τουλάχιστον 4 έως 5 χρόνια |
Οργανισμός πιστοποίησης | Cmi |
Πρόσφατες διακρίσεις | 2014 Δ.Δ.Ο. MUNDUS VINI, Γερμανία "Βelvedere" 2011: Χρυσό |
2011 Δ.Δ.Ο. MUNDUS VINI, Γερμανία "Belvedere" 2008: Χρυσό |
|
2009 ΒΡΑΒΕΙΑ GOURMET,Ελλάδα "Βelvedere" 2006: Κρασί της χρονιάς | Συσκευασία | Φιάλη 500 ml |
Παλαιοί τρύγοι | |