Τ Ρ Υ Γ Ο Σ 2 0 0 7 | |
Ποικιλιακή σύνθεση | 55% Μαυροδάφνη,
45% Κορινθιακή σταφίδα |
Τόπος παραγωγής | Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του Κτήματος Μερκούρη, στο Κορακοχώρι Ηλείας στη Δυτική Πελοπόννησο, και επιλεγμένες σταφιδάμπελοι της ορεινής Αιγιάλειας |
Μέθοδος παραγωγής | Τα σταφύλια αφήνονται να λιαστούν για δέκα περίπου ημέρες, κατόπιν ακολουθεί έκθλιψη και ζύμωση, η οποία διακόπτεται με προσθήκη αλκοόλης. Ο χαρακτήρας του οίνου διαμορφώνεται από την μακροχρόνια παλαίωσή του στο βαρέλι αλλά και στη φιάλη. |
Παραγωγή 2007 | 1.200 φιάλες |
Χρώμα | Λαμπρό ρουμπινί, με σημάδια εξέλιξης |
Αρώματα | Κυριαρχούν τα αρώματα σοκολάτας, δαμάσκηνου και καραμέλας. Γεύση πλούσια και βελούδινη. Σαρκώδες, στέρεα δομημένο, αρμονικό. Φινετσάτες ταννίνες με μακρά επίγευση φουντουκιού και σοκολάτας. |
Αρμονικά εδέσματα | Φρούτα καλυμμένα με σοκολάτα, ξερά φρούτα, κέικ σοκολάτας, αλλά και τυριά τ. Roquefort και μόνο του σαν επιδόρπιος οίνος |
Χημική ανάλυση | Αλκοολικός τίτλος:
15,0 % vol. pH: 3,74 Ολική οξύτητα: 6,8 g/l Σάκχαρα: 145 gr/lt |
Διάρκεια ωρίμανσης | 5 χρόνια σε δρύινα γαλλικά βαρέλια |
Δυνατότητα παλαίωσης | Τουλάχιστον 15 χρόνια |
Πρόσφατες διακρίσεις | 2014 Δ.Δ.Ο. MUNDUS VINI, Γερμανία "Χόρταις" 2006: Ασημένιο |
2013 Δ.Δ.Ο. MUNDUS VINI, Γερμανία "Χόρταις" 2005: Χρυσό |
|
2011 Δ.Δ.Ο. MUNDUS VINI, Γερμανία "Χόρταις" 2004: Μεγάλο Χρυσό |
|
Συσκευασία | Φιάλη 500 ml |
Παλαιοί τρύγοι | 2004 |