transgif
foto
printtitle
Χόρταις
Ερυθρός Γλυκύς Παλαιωμένος
title
title
Τ Ρ Υ Γ Ο Σ    2 0 0 7
Ποικιλιακή σύνθεση 55% Μαυροδάφνη,
45% Κορινθιακή σταφίδα
Τόπος παραγωγής Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του Κτήματος Μερκούρη, στο Κορακοχώρι Ηλείας στη Δυτική Πελοπόννησο, και επιλεγμένες σταφιδάμπελοι της ορεινής Αιγιάλειας
Μέθοδος παραγωγής Τα σταφύλια αφήνονται να λιαστούν για δέκα περίπου ημέρες, κατόπιν ακολουθεί έκθλιψη και ζύμωση, η οποία διακόπτεται με προσθήκη αλκοόλης. Ο χαρακτήρας του οίνου διαμορφώνεται από την μακροχρόνια παλαίωσή του στο βαρέλι αλλά και στη φιάλη.
Παραγωγή 2007 1.200 φιάλες
Χρώμα Λαμπρό ρουμπινί, με σημάδια εξέλιξης
Αρώματα Κυριαρχούν τα αρώματα σοκολάτας, δαμάσκηνου και καραμέλας. Γεύση πλούσια και βελούδινη. Σαρκώδες, στέρεα δομημένο, αρμονικό. Φινετσάτες ταννίνες με μακρά επίγευση φουντουκιού και σοκολάτας.
Αρμονικά εδέσματα Φρούτα καλυμμένα με σοκολάτα, ξερά φρούτα, κέικ σοκολάτας, αλλά και τυριά τ. Roquefort και μόνο του σαν επιδόρπιος οίνος
Χημική ανάλυση Αλκοολικός τίτλος: 15,0 % vol.
pH: 3,74
Ολική οξύτητα: 6,8 g/l
Σάκχαρα: 145 gr/lt
Διάρκεια ωρίμανσης 5 χρόνια σε δρύινα γαλλικά βαρέλια
Δυνατότητα παλαίωσης Τουλάχιστον 15 χρόνια
Πρόσφατες διακρίσεις 2014
Δ.Δ.Ο. MUNDUS VINI, Γερμανία
"Χόρταις" 2006: Ασημένιο
  2013
Δ.Δ.Ο. MUNDUS VINI, Γερμανία
"Χόρταις" 2005: Χρυσό
  2011
Δ.Δ.Ο. MUNDUS VINI, Γερμανία
"Χόρταις" 2004: Μεγάλο Χρυσό
Συσκευασία Φιάλη 500 ml
Παλαιοί τρύγοι 2004
 
Ισολογισμοί