Τ Ρ Υ Γ Ο Σ 2 0 1 5 Προϊόν ολοκληρωμένης καλλιέργειας |
|
Ποικιλιακή σύνθεση | Αυγουστιάτης, Αγιωργήτικο |
Τόπος παραγωγής | Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του Κτήματος Μερκούρη, στο Κορακοχώρι Ηλείας στη Δυτική Πελοπόννησο |
Μέθοδος παραγωγής | Ψυχρή εκχύλιση και ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία,με επιλεγμένες ζύμες |
Παραγωγή 2015 | 5.000 φιάλες |
Χρώμα | Λαμπερό χρώμα τριαντάφυλλου |
Αρώματα | Αρώματα βερίκοκου, αγιοκλήματος και ψωμιού με φόντο βανίλιας. Πλούσια και φινετσάτη επίγευση. |
Αρμονικά εδέσματα | Λευκά κρέατα, πουλερικά, ψάρια ψητά, σαλάτες, όχι πολύ λιπαρά τυριά. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 10-12° C |
Χημική ανάλυση | Αλκοολικός τίτλος: 12,5 % vol. pH: 3,20 Ολική οξύτητα: 5,0 g/l Σάκχαρα: 3,5 gr/lt |
Διάρκεια ωρίμανσης | |
Δυνατότητα παλαίωσης | 1-2 χρόνια |
Οργανισμός πιστοποίησης | Cmi |
Πρόσφατες διακρίσεις | 2013 Δ.Δ.Ο. DECANTER WORLD WINE AWARDS, Μ. Βρετανία "Λαμπαδίας" 2012: Χάλκινο |
2008 ΒΡΑΒΕΙΑ GOURMET, Ελλάδα "Λαμπαδίας" 2007: Ροζέ κρασί της χρονιάς |
|
2007 ΒΡΑΒΕΙΑ GOURMET, Ελλάδα "Λαμπαδίας" 2006: Διάκριση |
|
Συσκευασία | Φιάλη 750 ml |
Παλαιοί τρύγοι | |