transgif
foto
printtitle
Λαμπαδίας
Ερυθρωπός Ξηρός
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη “Ηλεία”
title
title
Τ Ρ Υ Γ Ο Σ    2 0 1 5
Προϊόν ολοκληρωμένης καλλιέργειας
Ποικιλιακή σύνθεση Αυγουστιάτης, Αγιωργήτικο
Τόπος παραγωγής Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του Κτήματος Μερκούρη, στο Κορακοχώρι Ηλείας στη Δυτική Πελοπόννησο
Μέθοδος παραγωγής Ψυχρή εκχύλιση και ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία,με επιλεγμένες ζύμες
Παραγωγή 2015 5.000 φιάλες
Χρώμα Λαμπερό χρώμα τριαντάφυλλου
Αρώματα Αρώματα βερίκοκου, αγιοκλήματος και ψωμιού με φόντο βανίλιας. Πλούσια και φινετσάτη επίγευση.
Αρμονικά εδέσματα Λευκά κρέατα, πουλερικά, ψάρια ψητά, σαλάτες, όχι πολύ λιπαρά τυριά. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 10-12° C
Χημική ανάλυση Αλκοολικός τίτλος: 12,5 % vol.
pH: 3,20
Ολική οξύτητα: 5,0 g/l
Σάκχαρα: 3,5 gr/lt
Διάρκεια ωρίμανσης
Δυνατότητα παλαίωσης 1-2 χρόνια
Οργανισμός πιστοποίησης Cmi
Πρόσφατες διακρίσεις 2013
Δ.Δ.Ο. DECANTER WORLD WINE AWARDS, Μ. Βρετανία
"Λαμπαδίας" 2012: Χάλκινο
  2008
ΒΡΑΒΕΙΑ GOURMET, Ελλάδα
"Λαμπαδίας" 2007: Ροζέ κρασί της χρονιάς
  2007
ΒΡΑΒΕΙΑ GOURMET, Ελλάδα
"Λαμπαδίας" 2006: Διάκριση
Συσκευασία Φιάλη 750 ml
Παλαιοί τρύγοι
 
Ισολογισμοί